Скасовано вирок Дзержинського районного суду Харкова, що засудив харківського волонтера Дмитра Явдошенко до двох років позбавлення волі.

Як повідомляє прес-секретар облпрокуратури Віта Дубовик: "Вирок районного суду, яким Явдошенко засуджений до двох років в'язниці за ухилення від мобілізації, скасовано. Кримінальне провадження направлено на повторний розгляд".

Самого підозрюваного відпустили просто в залі суду, повідомляє ТСН.

Суд зобов'язав його дотримуватися вказівок слідчих.

Читайте також: Студенти КПІ створюють систему управління безпілотником з допомогою жестів (відео)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У квітні Дмитрові Явдошенку прийшла повістка з військкомату. У цей час він конструював безпілотний апарат для армії. Чоловік попросив про відстрочку, щоб закінчити роботу. Але військкомат повідомив прокуратуру, що Явдошенко ухиляється від мобілізації. У червні Дзержинський райсуд Харкова засудив конструктора.

Нагадаємо, що напередодні під Апеляційним судом пройшов пікет активістів, які вимагали звільнити волонтера. Явдошенко прославився розробкою безпілотників з електронним обладнанням для українських бійців. Активісти повідомили, що три безпілотника, створені волонтером, вже використовують в зоні проведення АТО.