Самопроголошеній "ДНР" загрожує продовольче отруєння через обстріл станцій, що фільтрують воду.

На Донбасі райони, які знаходяться під контролем російських терористів, залишилися без питної води. В результаті обстрілу було знеструмлено п'ять фільтрувальних станцій, які подавали воду. На станціях немає хлору, щоб очистити воду, а це означає, що сходу України загрожують масові отруєння. Про це повідомляє повідомляє громадська організація "Оборона Маріуполя" у Facebook.

"В результаті обстрілу знеструмлено п'ять фільтрувальних станцій (КП "Компанія Вода Донбасу"): Горлівська станція (водопостачання м. Горловка і м. Дзержінськ); Червоноармійська станція (водопостачання м. Красноармійськ, Селідово, Добропілля, Димитров); Анадольська станція (водопостачання м. Волноваха і м. Докучаєвськ)", — повідомляє "Оборона Маріуполя".

Також є проблеми з подачею питної води на Єнакіївській фільтрувальній станції (водопостачання м. Волноваха, м. Торез і м. Сніжне). Причиною тому - пошкодження каналу Сіверський Донець — Донбас. І поки воду беруть з резервного водосховища.

Читайте також: СБУ знешкодила 20 диверсійних груп у Харкові та Одесі за липень - Порошенко

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Зараз на території так званої "ДНР" відсутній хлор для фільтрувальних станцій (очікується постачання з РФ), у зв'язку з чим, подача води без очисного процесу призведе до продовольчого отруєння (у разі її вживання) населення м. Шахтарськ, м. Торез і м. Сніжне", — повідомляє "Оборона Маріуполя".

Там відзначають, що на місяць води в сховищах ще є.