Вчорашні події за участю польських футбольних фанатів в центрі Києва не обминули й одного з депутатів від фракції "Блок Петра Порошенка" (БПП). Андрій Антонищак отримав поранення ноги.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби БПП.

"Вчора на Михайлівській площі відбувалося зібрання сотників самооборони Майдану, де розташований офіс організації. Ми стали свідками того, як фанати польського футбольного клубу "Легія" нападали на українських правоохоронців. Намагалися бити їх, знімали з них шоломи і вигукували антиукраїнські гасла. Це абсолютні неподобства і неприпустимі дії з боку іноземних громадян по відношенню до українських правоохоронців і до нашої держави. Я не міг залишатися осторонь і підійшов до місця зіткнень з тим, щоб заспокоїти хуліганів, так як я володію польською мовою", - повідомив Антонищак.

За його словами, під час спроб заспокоїти польських фанатів, вони кинули в нардепа світлошумову гранату, в результаті чого він отримав поранення ноги.

Нардеп також повідомив, що після звернення до лікарів, його стан задовільний.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Українські "ультрас" побили польських фанів за сепаратизм

"Я переконаний, що абсолютна більшість поляків з Україною і підтримують нас. А тим, хто приїхав до нас розпалювати міжнаціональну ворожнечу, демонструвати шовінізм щодо України - в Польщі буде дана відповідна оцінка як суспільства, так і польських правоохоронних органів", - підкреслив парламентарій.

Андрій Антонищак - координатор 1-го батальйону оперативного призначення Національної гвардії України, народний депутат України 8-го скликання.

Нагадаємо, в результаті вчорашньої бійки футбольних фанатів у Києві було затримано 13 осіб.