У Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 2508а "Про внесення змін до Податкового кодексу України".

Він передбачає внесення змін до Податкового кодексу, які передбачають оподаткування для фрілансерів, повідомляється в картці законопроекту на сайті ВР.

Автором законодавчої ініціативи є президент України Петро Порошенко.

"Законопроект розроблено з метою правового врегулювання у Податковому кодексі України нової категорії платників податків, які здійснюють незалежну професійну діяльність, - приватних виконавців для вирішення на законодавчому рівні питань їх оподаткування", - сказано в картці законопроекту.

Читайте також: З мінімальної зарплати знімуть всі податки з 1 січня 2016 року

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Впровадження передбачених законопроектом змін забезпечить належне адміністрування оподаткування приватних виконавців і створить умови для здійснення ними професійної діяльності", - зазначили в пояснювальній записці до документа.

Нагадуємо, що Національний банк України спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі значно спростили співпрацю українських фрілансерів зі своїми іноземними замовниками.