Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків є найпотужнішою та найвідомішою льотною школою на території колишнього СРСР. Однак здобутки училища та країна, в якій його створили, вже відійшли в минуле.

Про це повідомляє Sivertime.

15 серпня урочисто відкрили Площу авіаторів біля монумента військового літака, що на вулиці Стрілецькій. Він має увіковічнити славу випускників та всіх авіаторів, які причетні до чернігівської школи.

Для участі в урочистих заходах до Чернігова прибули більше сотні пілотів-випуск­ників. Вони закінчили школу у 50–90-х років минулого століття.

Читайте також: "Батьківщина-мати" війшла до списку найбільших статуй світу

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Колишні офіцери-керівники училища, ветерани і просто випускники згадували часи, коли їм відкривалося небо. Наразі стан справ у галузі військової авіації дає небагато підстав для гордості. Але пілоти не впадають у відчай і вірять у краще майбутнє.

Ті з них, хто нині інструктує молодь, запевняють, що наші хлопці повні запалу і снаги. Школу вдалося не втратити. Це означає, що всі здобутки у майбутньому.