Фінансовий регулятор спростив процедуру переказу коштів юридичних осіб за кордон. Відтепер підприємці зможуть переказувати до 50 тисяч гривень на місяць на підставі індивідуальних ліцензій.

Постанова від НБУ набуває чинності із сьогодні, скасовуючи таким чином жорсткі обмеження на валютному ринку. До цього юридичні особи могли переказувати кошти за кордон лише в деяких випадках.

Перший - у разі розміщення юридичними особами валютних цінностей на рахунках за межами України. У другому випадку, у разі переведення іноземної валюти за межі України резидентом-гарантом в рамках забезпечених гарантією (поручительством) зобов'язань за кредитом. Та для сплати вступних або членських внесків в іноземній валюті.

"З одного боку, пом'якшення обмежень вирішить проблеми в операційній діяльності підприємств, що займаються зовнішньоекономічною діяльністю. З іншого боку, цей крок не матиме негативного впливу на валютний ринок, враховуючи незначні обсяги таких операцій", - пояснив директор департаменту відкритих ринків НБУ Сергій Пономаренко.

Читайте також: Україна хоче залучити $500 млн Міжнародного банку реконструкції та розвитку

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, очільниця НБУ Валерія Гонтарева обіцяла скасувати ряд фінансових обмежень у випадку надання Україні допомоги від іноземних кредиторів.