Андрій Антонищак заявив про те, що постраждав від уболівальників варшавської Легії в день матчу проти луганської Зорі в рамках плей-офф раунду кваліфікації Ліги Європи. Пише "Новое время".

За словами парламентарія, інцидент стався вчора ввечері в Києві на площі Михайлівській. Антонищак став свідком того, як фанати польського клубу нападали на українських правоохоронців, намагаючись бити їх, зривати шоломи і викрикувати антиукраїнські гасла.

Читайте також: Побиті польські фани їдять в "Макдональдзі" під охороною нацгвардійців

За словами нардепа, який володіє польською мовою, він спробував заспокоїти хуліганів, однак у нього була кинута світло-шумова граната. В результаті, він отримав поранення ноги.

"Я переконаний, що абсолютна більшість поляків з Україною і підтримують нас. А тим, хто приїхав до нас розпалювати міжнаціональну ворожнечу, демонструвати шовінізм по відношенню до України - в Польщі буде дана відповідна оцінка як суспільства, так і польських правоохоронних органів", - зазначив депутат.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Напередодні в МВС назвали винних у бійці між польськими та українськими вболівальниками в центрі Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про зіткнення між правоохоронцями та фанатамівозле метро Арсенальна, які сталися перед інцидентом на Майдані.