Резиденція Санта-Клауса у Фінляндії оголошена банкрутом через несплату податків.

Місцевий окружний суд в середу, 19 серпня, визнав компанію, яка займається цим бізнесом, банкрутом. Обсяг податкового боргу компанії з 20 працівниками становить понад 200 тисяч євро. Податкові органи ініціювали процедуру банкрутства ще 31 липня.

Як повідомляє керівництво тематичного парку, у них є ще тиждень для вирішення питання зі сплатою податків, і вони сподіваються уникнути закриття резиденції Санта-Клауса. За словами директора, половина необхідної суми вже зібрана.

"У нас ще є один тиждень, щоб знайти гроші. Я впевнений, ми впораємося з цим", - заявив виконавчий директор компанії Ярмо Карініемі у фінському місті Рованіємі в Лапландії.

Торік "офіс" Санта-Клауса відвідали близько 300 000 туристів. Через зниження числа туристів з Росії та Європи, найчастішими гостями стали японці.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

"Спочатку стало менше туристів з Греції, потім Іспанії. Слідом скоротилося число відвідувачів з Італії та Португалії, а потім і Росії", - нарікає Ярмо.

Читайте також: Брати Ротенберги втратили 1,5 мільярда доларів через санкції

Нагадуємо, що офіс Санта-Клауса - одна з трьох компаній у Рованіємі, які пропонують туристам зустріч і фотографії з Йоулупуккі. Торік офіс Санта-Клауса відвідали близько 300 тисяч туристів, які забезпечили дохід у два мільйони євро.