Міністр освіти і науки Сергій Квіт уточнив, що тепер директор школи повинен обиратися під контролем батьків і громадськості.

У процесі громадського обговорення проекту закону "Про освіту" міністр Сергій Квіт розповів, що претенденти на посаду директорів шкіл повинні будуть представити своє бачення реформування школи. А громадськість і батьки зможуть висловитись щодо кандидата - майбутнього директора школи.

Проект закону обговорювався в присутності педагогів, експертів, батьків та представників громадськості. Це обговорення транслювалося в режимі он-лайн на освітньому порталі "Педпресса".

Квіт закликав активно обмінюватися думками та вносити свої пропозиції в проект закону. Під час такого обговорення міністр підтримав пропозицію зафіксувати у законопроекті права та обов'язки батьків та громадськості в освітньому середовищі.

Читайте також: Квіт допускає, що результати ЗНО могли бути змінені

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Разом з тим, Сергій Квіт зауважив, що не слід встановлювати жорсткі рамки, які будуть обмежувати розвиток системи освіти. "Це і є гнучка система, яка повинна бути прописана в тексті закону", - вважає чиновник.

Нагадуємо, що Міністерство освіти повідомило - у вересні в парламенті буде представлено цілий ряд законопроектів, і закони "Про освіту", "Про професійну освіту", "Про наукову і науково-технічну діяльність".