На окупованих бойовиками територіях Луганської та Донецької областей засіяно не більше третини орних земель. Регіону загрожує голод.

Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко в інтерв'ю виданню "Фокус".

Він зазначив, що на територіях, що контролюють українські військові, вдалося зібрати достатній врожай у цьому році.

"При внутрішньому споживанні зернових в 24 млн. тонн ми вже намолотили 36 млн. Що найцікавіше – дуже хороший урожай на сході. На підконтрольних України територіях Донецької області вже намолочено понад 1 млн тонн, Луганській - 750 тис. тонн", - повідомив міністр.

В тому році на територіях, де точились бойові дії, більше 30 тисяч гектарів орних земель було заміновано. Через це трактористи підривались на мінах. Вісім тисяч гектарів, за його словами, вже розміновані.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Нещодавно повернувся із зони АТО, картина вражає: дивишся з окопу, а навколо колосяться хліба. У прифронтових селах бабусі на вулицях продають молоко", - зазначив Павленко.

Читайте також: В окупованому Донецьку торгують портретами Путіна

Натомість на окупованих територіях та в анексованому Криму існує продовольча небезпека та загроза голоду.

"У Криму через непрацюючу зрошувальну систему 30 тисяч гектарів рисових полів простоюють, практично не засіяні зернові", - резюмував міністр.

Нагадаємо, Росія продовжує знищувати санкційні продукти з Евросоюзу та США, в той час як в світі голодує кожен восьмий.