Експерти прогнозують, що зниження курсу рубля особливо вплине на країни пострадянського простору, які мають тісні торговельні зв'язки з Росією.

Зокрема, можлива девальвація вірменського драма, пише УНІАН з посиланням на Bloоmbeg. За останній рік вірменська валюта втратила в ціні 15%, тоді як падіння рубля склало 46%.

Падіння казахстанського тенге може негативно позначитися на валютах Таджикистану та Туркменістану. Туркменський манат може впасти на 20% у найближчі півроку, таджицький сомоні - на 10-20%. Також очікується зниження курсу киргизького сома.

Експерти також не виключають падіння ріала - валюти Саудівської Аравії. Bloomberg зазначає, що у влади цієї країни достатньо резервів для утримання курсу, однак спекулянти можуть зробити ставку на падіння нафтових цін. Ця ж причина може призвести до зниження на 20% вартості нігерійської найри.

У цілому ряді країн девальвація можлива з політичних причин. Зокрема, нестабільна ситуація в Єгипті може призвести до падіння курсу єгипетського фунта на 22% у найближчі 12 місяців. Проблеми чекають і турецьку ліру внаслідок можливого проведення дострокових парламентських виборів у цій країні.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Збитки українських банків складають 33 млрд гривень

Тісні зовнішньоторговельні зв'язки з Китаєм можуть зачепити національну валюту Замбії – квачу. А зниження валютних резервів негативно позначиться на курсі малайзійського ринггіта, який опустився до мінімального показника за останні 17 років.

Bloomberg також прогнозує падіння валюти Гани - седи. Серед причин називають падіння цін на нафту, різке зростання інфляції, а також збільшення зовнішнього боргу.

Нагадаємо, напередодні курс казахстанського тенге знизився на 26%.