В містах Обухів та Васильків розпочався місячний експеримент з перетворення міліціонерів в поліцейських. На них вдягли нову форму, надали автомобілі та випустили на вулиці без додаткового навчання.

"Люди хочуть працювати, прийшли як романтики. Багатьом хочеться допрацювати до пенсії", - сказав 5 каналу начальник міліції Київської області Вадим Троян.

На відміну від столичних патрульних, місцеві міліціонери не пройшли спеціальних курсів, не мають портативних відеокамер та і нову форму отримали лише частково. До того ж працюватимуть перевдягнені міліціонери пліч-о-пліч з працівниками ДАІ, яких досі не розформували в регіонах України.

Вулиці міст патрулюватимуть 72 нинішніх правоохоронців на 10 екіпажах. Перше завдання – скоротити час прибуття на місце події до 5-10 хвилин після виклику.

Єдине, в чому допомогли міліціонерам міжнародні структури – це поради фахівців з Консультативної місії Європейського Союзу.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

Читайте також: На посаду одного патрульного у Миколаєві претендують дев'ять людей

Нагадаємо, що за законом "Про національну поліцію" українська міліція припиняє існування з 1 вересня. Після запуску патрульної поліції в усіх регіонах, в МВС почнуть широкомасштабну переатестацію та навчання слідчих та кадрових працівників міністерства.

Наразі нова поліція працює лише у Києва, до кінця літа вона вийде на вулиці Львова, наприкінці вересня – в Одесі. Навчання та відбір кандидатів у нову поліцію триває у Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, підконтрольних Україні частинах Донецької та Луганської областей, Закарпатті та Волині.