Кольори і порядок смуг російського прапора змогли вірно назвати тільки 64 відсотки росіян, опитаних ВЦИОМ.

Результати опитування опубліковані на сайті центру.

Чоловіки (71 відсоток) краще назвали кольори прапора і їх порядок, ніж жінки (58 відсотків), 25-34-річні (72 відсотка) - краще, ніж літні люди (51 відсоток), високоосвічені (68 відсотків) - краще, ніж малоосвічені (44 відсотка), москвичі і петербуржці (73 відсотка) - краще, ніж селяни (60 відсотків). 24 відсотки опитаних змогли згадати кольори прапора, але заплуталися з порядком смуг. Ще сім відсотків повністю невірно відповіли на запитання.

Читайте також: Росіяни не хочуть відпочивати за кордоном - Ростуризм

41 відсоток респондентів зміг пригадати перший рядок державного гімну. При цьому молодь від 18 до 24 років (60 відсотків) краще знайома з гімном, ніж люди старше 60 років (25 відсотків). Гірше знають гімн селяни в порівнянні з жителями Петербурга і Москви і люди з низьким достатком в порівнянні з забезпеченими росіянами.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Незважаючи на зростання захоплення символікою, кількість респондентів, які знають кольори прапора і їх порядок, знизилася на п'ять відсотків з минулого року, знаючих, що зображено на гербі - на сім відсотків, які пам'ятають перші слова гімну - на 14 відсотків.