Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відшкодує мешканцям Криму та Севастополю депозитні кошти, які знаходяться у проблемних чи вже ліквідованих банках.

Після окупації півострова багато вкладників не отримали свої кошти. Відтепер тимчасові адміністратори та ліквідатори фінустанов складуть списки з громадянами, яким мають відшкодувати збитки. Це буде стосуватися і мешканців з тимчасово окупованих територій.

Виплати по депозитам будуть відбуватися на материковій частині України. Для отримання грошей вкладники мають надати до установ паспорт, ідентифікаційний код та документ про відсутність громадянства країни-окупанта.

Читайте також: Експерти назвали валюти, які впадуть слідом за рублем та юанем

Зараз на території Криму не працюють українські банки у зв'язку із окупацією. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб сплачує кошти клієнтам, чия сума не перевищувала 200 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще