Россільгоспнагляд переписав свій прес-реліз про виявлення в 100 відсотках досліджуваної російської продукції шкідливих речовин.

Про це пише "Фонтанка".

Спочатку в релізі відомства, копія якого збереглася в кеші Google, говорилося, що "в 100 відсотках досліджуваних зразках продукції вітчизняного виробництва виявлені порушення".

"Крім того, кількість досліджених зразків скоротилося з 15 до 14: зник єдиний іноземний продукт - угорська яловичина. У першому варіанті прес-релізу угорська яловичина за змістом протиставлялася насиченим шкідливими речовинами продуктам вітчизняного виробника, у новій редакції протиставляти їм стало нічого", - вказує "Фонтанка".

Читайте також: У ДНР розповіли про якість російських товарів

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На даний момент на сайті Россільгоспнагляду говориться, що підвідомчий йому інститут досліджував 14 зразків вітчизняної продукції: молоко, молочну продукцію, свинину та птицю.

У чотирьох зразках молока фахівці знайшли антибіотик хлорамфенікол. Препарат використовується в медицині при дизентерії, пневмонії, гонореї та інших інфекційних захворюваннях.

В одному зразку молочної продукції також був знайдений антибіотик тетрациклін, який не можна вживати вагітним, дітям до восьми років, людям з виразкою шлунка та при нирковій недостатності.

У свинині знайшлися метаболіти фуразолидона, який застосовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, сечостатевої системи і шкіри.