Уряд американського міста Хіллвью зі штату Кентуккі попросив визнати свій населений пункт банкрутом. Останнім збанкрутілим містом у Штатах став Детройт у 2013 році.

Борг Хіллвью, населення якого 8 тисяч осіб, складає 100 млн доларів. Однією з причин великих боргів стали судові справи з компанією Truck America Training, якій місто заборгувало 11 мільйонів.

Фінансові аналітики вважають, що зараз у США стати банкрутом місту дуже важко, адже після фінансової кризи місцеві органи влади отримують достатньо коштів до бюджету. Однак американські чиновники розглядатимуть рішення щодо визнання Хіллвью банкрутом.

Зазначимо, що процедура банкрутства міст у США має певні особливості, які не передбачають ліквідацію активів на користь кредиторів.

Читайте також: Резиденцію Санта-Клауса визнали банкротом

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Експерти з США запевняють, що за будь-яких обставин банкрутство Хіллвью не стане дуже болісним, оскільки в урядовців вже є досвід виходу з кризи на прикладі Детройту. У 2013 році борги цього мегаполісу складали майже 20 млрд доларів.