Інститут соціології НАН України оприлюднив опитування українців щодо їхнього позитивного або негативного відношення до вітчизняних діячів. Четвертий президент України Янукович зайняв перше місце у цьому рейтингу.

"Легітимний" випередив у цьому опитуванні навіть таких політиків, як Ленін та Сталін. Цікаво, що навіть на Донбасі Янукович на перших позиціях у рейтингу. Тут Леніна ненавидять 22% громадян, а екс-президента 20%. Четвертим антигероєм України виявився ще один президент - Віктор Ющенко.

Найбільшим героєм українці вважають Богдана Хмельницького (29%), Михайла Грушевського (21%) та князя Володимира (19%).

Українці також висловились щодо історичних подій. Так, 37% респондентів вважають проголошення Незалежності найбільш значущою подією для народу. Потім йде перемога у Другій світовій війні - 31%. На заході та у центрі більше віддають перевагу Незалежності, на сході та півдні - подіям сорокових років.

Майже одноголосно українці вважають Голодомор найгіршою подією у країні - 54%.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Читайте також: Біля СБУ відкрили пам'ятник загиблим героям (фото)

Дослідження провели працівники інституту спільно з благодійниками організації "Інтелектуальна перспектива" по всій території України, окрім окупованого Донбасу та Криму. В опитуванні прийняли участь 1802 людини. Похибка у результатах не перевищує 2,3%.