Віце-спікер Держдуми Микола Левичев звернувся до Медведєва із проханням заборонити користуватися новою операційною системою від Microsoft. Депутат вважає недоречним встановлювати Windows 10 на комп'ютери у державних структурах.

Левичева бентежить той факт, що у новій Windows будуть автоматично надсилатися данні до Microsoft, зберігатимуться паролі та особисті данні користувачів. Депутат від "Справедливої Росії" боїться, що ці данні можуть використати із ворожою метою.

Повідомлення із проханням про заборону виклали сьогодні на офіційному сайті "Справедливої Росії". У ньому також зазначили, що корпорація планує збирати номери і захисні коди кредитних карт, IP-адреси, контактні дані інших осіб, інформацію про місцезнаходження пристроїв.

Читайте також: Россільгоспнагляд приховав шкоду від російської "молочки"

Раніше депутат від КПРФ Вадим Соловйов звертався до прокуратури РФ із вимогою перевірити, чи не є Windows 10 шпигунською системою.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Самі ж представники Microsoft наголошують, що у ОС Windows повністю підтримує конфіденційність своїх користувачів.