Німеччина заявила, що може призупинити дію Шенгенської угоди, яка передбачає безвізові поїздки в межах більшості країн ЄС, що входять до шенгенської зони.

Рішення призупинити дію угоди викликане кризою через великий наплив мігрантів, сказав ВВС міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр.

За його словами, Шенгенська угода опиниться під загрозою зриву, якщо країни ЄС не почнуть приймати в себе більше біженців із районів конфліктів.

Читайте також: Країни Шенгену стали частіше відмовляти українцям у видачі віз

"Не хочу критикувати в інтерв'ю своїх колег і сусідів, але, звичайно, Велика Британія має тут особливу роль, бо вона не входить до Шенгенської зони. Але всі країни ЄС повинні усвідомлювати свою відповідальність", - сказав міністр.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Німеччина збирається цього року прийняти 800 тисяч прохачів притулку.

Понад половина всіх мігрантів, які прибувають до Європи з Африки та Близького Сходу, прямують до Німеччини.