У результаті бійок між українськими та польськими вболівальниками в Києві 20 серпня було затримано 85 чоловік, у тому числі двох поляків.

Про це повідомив начальник Головного управління МВС України в Києві Олександр Терещук на брифінгу в п'ятницю. Пише Інтерфакс-Україна.

"Міліція затримала 85 уболівальників, з них шістьом оголошено підозру у зв'язку з хуліганськими діями. Вони кидали каміння, вибухові пакети на міліцію, інших громадян, інших уболівальників. Вони зараз в ізоляторі тимчасового утримання. Одному вболівальнику з Польщі також оголошено підозру за перешкоджання діяльності журналістів" , - сказав він.

Читайте також: Польські ультрас поранили нардепа від блоку Порошенко

У контексті події Терещук закликав батьків з інших міст стежити за своїми дітьми.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Молоді люди 15, 18, 19 років приїхали з Одеси, Вінниці, Полтави. Що їм тут робити? Приїхали дивитися футбол - йдіть на стадіон і дивіться. Приїхали хуліганити - будемо вживати заходів", - зазначив Терещук.

Начальник київської міліції також вказав, що за результатами вивчення оперативного відео інформація буде направлена в усі регіони, щоб правоохоронці на місцях ідентифікували місцевих жителів - футбольних уболівальників, які брали участь у протиправних діях.

Терещук підкреслив, що польські вболівальники були помічені в порушенні громадського порядку - влаштували безлади в кафе, перевертали сидіння, квіткові вазони.

"Після того, як був затриманий один з поляків, вони йшли строєм, їх взяли в каре, вели на стадіон, опівночі після матчу почали розвозити. О третій ночі закінчили, надали транспорт і вони роз'їхалися, нікого не побили", - розповів він.

Начальник міліції також поінформував, що в результаті зіткнення постраждав один правоохоронець і кілька перехожих, крім того, двоє польських уболівальників отримали тілесні ушкодження, але без особливих наслідків.