Держприкордонслужба пропонує залучити спостерігачів спеціальної моніторингової місії до нагляду за ситуацією в контрольних пунктах в'їзду/виїзду на окуповані території Донбасу та Криму. Про це повідомили у прес-службі ДПС.

"Розгортання діяльності спостерігачів СММ ОБСЄ в контрольних пунктах, їх неупереджена і незалежна діяльність дозволять забезпечити об'єктивну оцінку ситуації уздовж лінії зіткнення в межах Донецької та Луганської областей та на адміністративному кордоні з АР Крим", — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Терористи обмежили журналістам доступ на окуповані землі

Пропозицію Держприкордонслужби щодо взаємодії з експертами місії в контрольних пунктах підтримали всі учасники наради. За її результатами буде відпрацьований алгоритм дій щодо впровадження пілотного проекту по залученню спостерігачів місії ОБСЄ в Україні до даного моніторингу.

Крім того, представники місії ОБСЄ зацікавились створенням гуманітарних логістичних центрів для потреб цивільного населення, що проживає на тимчасово окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще