Сьогодні ціна нафти знову опустилася вниз. Тепер "чорне золото" марки Brent коштує $45,77 за баррель. Це найнижча ціна за останні 10 років. Ще сьогодні вдень нафту продавали по $46,12. На початку тижня - $48,63.

Причиною падіння вартості сировини є повідомлення про переповнені резерви у США та зменшений попит на нафту з боку китайських підприємств. Однак тенденція падіння вартості сировини спричинена наближенням часу виходу на світові ринки Ірану.

"Думаю, нафта й надалі дешевшатиме. Особливо після остаточної угоди розвинених країн із владою Ірану. Не останнім фактором є і санкції світової спільноти проти Росії. Думаю, падіння вартості нафти зупиниться на позначці 30 доларів за барель", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

Читайте також Вартість нафти впала найнижче за останні 10 років

Нагадаємо, у липні вартість нафти падала найстрімкіше за останні півроку – на $12 – із $60 до $48.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще