Генеральний секретар ООН закликав уряди в Сеулі і Пхеньяні покласти край ескалації напруженості на поділеному півострові.

Пан Гі Мун закликав керівництво КНДР і Південної Кореї "утриматися від будь-яких подальших кроків, здатних посилити напруженість", повідомила його речниця Ері Канеко, пише ВВС.

21 серпня лідер КНДР Кім Чен Ин привів свої прифронтові війська у стан воєнної готовності. Напередодні між сторонами спалахнув обмін вогнем артилерії через демілітаризовану лінію.

Читайте також: У Північній Кореї оголосили повну бойову готовність

Пан Гі Мун, який у 2004-2006 роках був міністром закордонних справ Південної Кореї, висловив глибоку стурбованість подіями і закликав обидві країни до діалогу з метою зменшити напруженість.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Хоча війна в Кореї 1950-53 років завершилася угодою про перемир'я, однак мирну угоду країни так і не підписали, що означає, що технічно вони досі перебувають у стані війни.