Останнім часом на вітчизняних каналах почався просто бум на усілякі реаліті-шоу. Українців у прямому ефірі змушували худнути, розповідати про свої таємниці, видавали заміж і вчили життя. Формат, найчастіше куплений на заході, влаштовує всіх - і глядачів, охочих поспостерігати за життям собі подібних, і телевізійників.

"Знай" з'ясував, що відбувається за лаштунками найпопулярніших шоу і як живуть герої реаліті-шоу після своєї порції слави.

Сурогатно-телевізійна мама

Антоніна Кабанець з міста Переяслав-Хмельницький зі своєю історією потрапила відразу на кілька ток-шоу - надто вже нестандартна. Але слава до звичайної швачки прийшла після програми "Детектор брехні".

"Одного разу по телевізору показали програму про жінку, яка народила дитину для багатої пари. І я загорілася. Так мені ж теж квартира потрібна! Адже в будинку чоловіка нам з двома дітьми належала всього одна шоста частина. А тут народила і цілий будинок купити можна", - розповідає Антоніна про те, як зважилася стати сурогатною матір'ю.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Коли завагітніла за допомогою лікарів в перший раз - стала героїнею місцевих пліткарів.

"Чого тільки я не чула про себе. Коли повернулася з пологового будинку, природно, без дитини, по місту пішли чутки. Казали, що я продала малюка на органи. Хоча ми казали, що дитина померла. Потім мені стало якось не по собі від цієї вигадки. Я розповіла все своїй сусідці. Після цього за моєю спиною подейкували, яка я страшна людина - віддати свою дитину чужим людям ", - згадує Антоніна.

Зароблені гроші жінка вклала в бізнес, який з часом прогорів. А ось з чоловіком, який був молодшим Тоні на 10 років - почалися проблеми. Чоловік просив грошей на автомобіль із заробленого, а потім заявив, що дружина для нього занадто стара.

"Так я залишилася без чоловіка, без грошей і з двома дітьми на руках ", - констатує Антоніна.

Читайте також: Як козаки "заборонену" їжу в Петербурзі шукали (відео)

Не врятувала ситуацію і друга сурогатна вагітність, під час якої Тоня виносила для американської пари двійню. Отримавши 18 тис. доларів, частину грошей жінка витратила на борги, частина залишила на життя - з великих покупок придбала автомобіль.

"Я б із задоволенням народила дітей ще для якоїсь пари, проте вже не підходжу за віком", - каже жінка.

Медійники самі знайшли в інтернеті оголошення Антоніни, де вона пропонувала свої послуги.

"Потрібні були не стандартні герої з нестандартними історіями. Тема сурогатного материнства для України нова - багато її не розуміють і не сприймають. У шоу погодилася взяти участь, щоб трохи заробити - все-таки я одна тягну двох дітей", - каже жінка.

Найбільше Антоніна переживала, що тон шоу буде для неї образливим. Але ведучий і зал поставилися дуже коректно до героїні.

Відповідаючи на запитання ведучого, Тоня заробила 25 тис. гривень. Але на руки отримала тільки 17 - інші пішли на податки.

Детектор брехні - псевдопсіхологіческое шоу, аналог американського проекту "The Moment of Truth", в якому учасники не повинні говорити нічого, крім правди. З 80 питань відбирається 21. Щоб заробити гроші, учасник повинен давати чесні відповіді на всі питання.

"Гроші які я заробила на шоу "Детектор брехні", я витратила на своїх дітей. Ми відпочивали на морі. Син у мене вже студент, але він працює. А дочка Даша ще школярка - теж розтрати, як розумієте", - зізнається Тоня.

Після виходу програми в ефір, телефон не замовкає. Дзвонили жінки, які хочуть стати сурогатними матерями. Дзвінки були в основному з провінції, де немає роботи.

"Я допомагаю жінкам порадами. Розповідаю, наскільки це важко морально. Всю вагітність я віддавала собі звіт, що я лише частина процесу під назвою" допоміжні репродуктивні технології ", що генетичний матеріал інших людей просто "завантажили" в моє тіло на потрібний термін, що я просто надаю послугу. Але, як я себе не втішала, що це чужа дитина, організм не обдуриш" - зізнається жінка.

Пологи на камеру

Лера Шулепова з села Іванівка, Сумської області стала героїнею ток-шоу "Вагітна у 16".

Навчаючись у дев'ятому класі місцевої школи - дівчина завагітніла.

"Зі своїм хлопцем Валерою, ми разом вже два роки. Він у мене дуже ревнивий, жоден день не обходиться у нас без сварок. І ось так вийшло, що я завагітніла. Я не могла в це повірити. Валера ж обіцяв, що всі буде добре", - розповіла дівчина.

Скандал в невеликому селі вийшов знатний. У Шулепових в сім'ї троє дітей - Лера живе разом з мамою, вітчимом і ще двома сестрами. На момент вагітності - батька дитини забрали в армію, а його батьки категорично відмовлялися від малюка і майбутньої невістки.

"Мама возила мене на аборт, але лікар сказав, що на 4 місяці робити аборт пізно - можна загубити і дитину і мене. Тому виходу не було - довелося народжувати. Мама ходила до батьків Валери. Але вони сказали, що я нагуляла дитину. Тоді моя мама пообіцяла зробити ДНК-експертизу і розвісити її по всьому селу", - згадує дівчина.

В один прекрасний момент в будинку у Шулепових пролунав дзвінок з телеканалу СТБ. Де телевізійники взяли її контакти - Лера досі не знає. Припускає, що канал СТБ співпрацював з МОЗ і лікарями.

Продюсери проекту пообіцяли виділяти дівчині деяку суму на проживання до пологів дитини, а після пологів - купити для малюка все необхідне.

"З одного боку потрібно було виставляти своє життя на загальний огляд. Але про мене вже і так говорили. Пам'ятаю, як на уроці біології вчителька розповідала нам про статеве виховання. А потім сказала: "А ось Лера у нас вже все і так знає і вміє". Я просто зібрала сумку і пішла з уроку. Так що плітки і пересуди мене вже не лякали. А пропозиція виявилася привабливою - все-таки гроші завжди потрібні, та й колиски-пелюшки не завадили б. Тому ми порадилися з сім'єю і зважилися на цей крок ", - розповіла Лера.

У будинку у Шулепових практично оселилися телевізійники. Сюжет виявився складним - адже батьки хлопця не йшли на контакт, та й сам він був в армії.

"Зате люди з камерами трохи розбавляли мою депресію", - констатує Лера.

Поїздка до батька дитини в армію нічого не дала. Зустрітися з матір'ю своєї дитини Валерій не побажав, пояснивши, що злий на неї і не впевнений, що це його дитина - через фотографії в соціальних мережах, які виставляла дівчина.

"Так, я гуляла, ходила на дискотеки. Може десь і поцілувала когось, але як друга. Це Валерки дитина і чому він мені не вірив - я не розуміла. Адже він обіцяв мені, що ми одружимося", - розповідає Лера.

Коли справа підійшло вже до пологів, всі переживали.

"Ще й процес зйомки тривав. Все на камеру. Пологи теж - так було обумовлено в контракті. Народжувати було страшно, звичайно, але все було добре. Народилася дитина, ми приїхали додому. Мама мені допомагала з дитиною. Сама б я не впоралася ", - розповіла дівчина.

Після армії Валера прийшов подивитися на сина і навіть пообіцяв допомогти грошима. Телевізійники знали про проблеми з визнанням батьківства і самі запропонували зробити тест на ДНК - як елемент шоу.

Читайте також: Норвезький важкоатлет повністю роздягся для шоу талантів (видео)

"Я не переживала зовсім, адже я знала, що це Валери дитина. І завдяки передачі це побачать всі, у всій Україні. Буде видно, що я не брешу. І він, і його батьки, які не вірили, обзивали і проклинали мене і мою маму дізнаються , що це їхній онук "- пояснює Лера.

Коли прийшли результати, які доводять батьківство Валери, всі були раді. Мати Лери, як і обіцяла, по всьому селу розклеїла результати аналізів - щоб односельці бачили, хто батько її онука.

Хоча батьківство Валерія було доведено, але Лера і Валерій все-таки не залишилися разом. Зараз у дівчини нові відносини. Новий хлопець Лери добре ставиться до її дитини, допомагає мама.

Сімейство алкоголіків і дармоїдів

Мешканка містечка Володимир-Волинський, Волинської області, Аліна Вигонюк кілька років тому брала участь у шоу "Міняю жінку". Від шоку жінка досі не може оговтатися. Телевізійники знімали одне, а на великому екрані показали зовсім інше.

У власному містечку сім'я Вигонюков - Аліна і Руслан шановані люди. Добрі, чесні, працьовиті, відкриті. Чи варто дивуватися, що в сім'ї у них панує мир, любов і достаток?

Все почалося з того, що Аліна на десяту річницю весілля вирішила зробити чоловіку незвичайний подарунок. І відправила свою анкету на кастинг шоу "Міняю жінку".

"По обміну мені запропонували пожити тиждень в болгарській сім'ї, а болгарка Женя мала жити в моїй родині", - розповіла Аліна.

Жінка з радістю погодилася. Але в Болгарії її чекали не дуже приємні сюрпризи.

"Мене вразила бідність сім'ї, в якій мені потрібно було жити. Виявляється, це був чужий будинок. Дитина мені зізналася, що вони тут не живуть, знімають житло в іншому районі міста, але знімальній групі воно не підійшло. У них маленьке житло - там занадто тісно, ​​щоб проводити зйомки. Довелося спеціально орендувати будинок. Відчувалося, що будинок чужий - у мене була купа фотографій, посуду, сувенірів, свій будинок я обживала, як могла. У Болгарії в будинку не було навіть батарей - благо, що стояла тепла погода ", - згадує Аліна.

Васко - болгарський чоловік, виявився людиною хорошою, але зізнався відразу ж, що його сім'я живе дуже не багато. Так що Аліні довелося викручуватися і куховарити з того, що є в наявності. А продуктів в чужому домі було не так багато.

У ресторан Васко запросив Аліну лише раз і відразу попросив не замовляти нічого дорогого, так як у нього немає грошей. Жінці довелося обмежиться салатом і склянкою соку. Найбільше проблем створювала сестра Жені, Віка, яка намагалася принизити Аліну і показати на камеру, яка та погана господиня.

Паралельно до всіх цих подій, в Україні, в будинку Аліни жила нова дружина.

Руслан, чоловік Аліни, розважав болгарську гостю як міг.

Читайте також: Діти, які перемогли рак, заспівають із зірками

"Ми з чоловіком люди гостинні, любимо коли до нас приїжджають родичі та друзі. Гуляємо з ними по місту, показуємо все цікаві місця, пригощаємо смакотою. Гостю з Болгарії зустріли добре, із забитим продуктами холодильником, окремою кімнатою. Чоловік водив гостю в ресторани, пригощав. Щоб не обтяжувати Женю, готувала моя мама. Так що болгарська гостя була як на курорті", - каже Аліна.

Величезним здивуванням подружжя було, коли в черговому випуску програми вони побачили себе в абсолютно незвичному для себе амплуа. Жителі міста знали їх зовсім з іншого боку.

"Передача просто перевернула наше життя. Все показали не так. Все брехня і вигадки, перекручення фрази, вирізані і змонтовані для яскравості сюжету. Місто Володимир-Волинський назвали селом і показали нашу сім'ю, як якихось жебраків -голодранців, які до того ж випивають і споюють алкоголем дітей. Основний акцент зробили на нашому холодильнику, де ще з поминок зберігалося кілька пляшок алкоголю ", - каже Аліна.

Болгарка на камеру каже: "Жах, як живуть ці діти" - виявилося, що ця фраза взагалі не ставилася до нашої сім'ї - просто режисери її вирізали з контексту і вставили в програму.

А ось болгарську сім'ю українському глядачеві продемонстрували, як справжніх європейців, які працюють, заробляють, не п'ють і тому мають європейський рівень життя.

Після програми Аліна з чоловіком довго ще не могли отямитися.

"Дуже прикро, що все спотворили і показали зовсім навпаки. Перед глядачем я постала наче вирвалася з глушини , нічого в житті не бачила. Але в реальності все навпаки ", - констатує Аліна.

Шоу в обмін на кар'єру

Мешканка провінційного містечка Умань, що на Черкащині, Іванна Гураєвська у свої 23 роки самій собі здавалася жінкою успішної у всіх планах. Старшому лейтенанту податкової міліції обіцяли непогану кар'єру - вона працювала у відділі по боротьбі з фіктивним банкрутством.

Але десь в глибині душі Іванна відчувала себе дуже нещасною людиною - все через те, що їй не вдавалося налагодити відносини з мамою. Саме це і стало причиною того, що дівчина заповнила анкету для участі в програмі "Детектор брехні".

"В одній з програм я побачила, що героїня шоу зізналася мамі у своїй любові, детектор підтвердив. Що це правда, і обидві жінки просто розплакалися в студії. Мені здалося, що я теж зможу довести мамі свою любов і щирість", - пояснює дівчина.

Питання ведучого Дмитра Карпачова "Під час роботи в податковій міліції - чи доводилося Вам брати хабарі?", застав дівчину зненацька.

"Я відповіла "Так" і навіть сама злякалася своєї відповіді. Детектор показав, що це правда. Мені іноді приносили цукерки або пляшку шампанського в подяку після розмови або перевірки. Це була звичайна подяка мені, як красивій жінці, не більше, "- пояснила журналістам Іванна свою відповідь.

Під час шоу дівчина таки зізналася у своїх почуттях до мами і заробила 50 тис. гривень. Але по поверненню додому її очікував сюрприз. Керівництво тут же попросило її з роботи.

"Моє керівництво відразу ж викликало мене до себе, почали погрожувати кримінальним провадженням, залякували, сказали, що такі люди на службі їм не потрібні. Я просто змушена була піти ... Державна служба - це система, де не можна виходити за рамки. А я вийшла, за що і попрощалася з роботою ", - каже Іванна.

Втім, зараз у дівчини інше заняття - вона зайнялася боді-артом і тепер малює на тілах інших людей. Цього року Іванна стала переможницею Міжнародного фестивалю перукарського мистецтва, моди і дизайну "Кришталевий ангел".