Мексиканські вчені знайшли стіну з людськими останками під час розкопок в історичному центрі Мехіко. Місцевий інститут археології та історії встановив, що ця стіна збереглась з часів імперії ацтеків.

За словами координатора археологічної програми Рауля Барера, стіна датується кінцем XV — початком XVI століття і називається мовою ацтеків "цомпантлі". Як вважають вчені, стіна є частиною Великої цомпантлі Теночтітлана - столиці Ацтекської імперії, що розташовувалася на території сучасного Мехіко.

"В стіні з вулканічних порід довжиною більше 34 метрів на глибині двох метрів було знайдено фрагмент, в центрі якого виявили викладені колом 35 черепів", — повідомив він.

Читайте також: Кримське золото скіфів може залишитися в Нідерландах

Як зазначили археологи, у стіні присутні в основному черепи молодих чоловік, яких скоріше за все були ворогами ацтеків. Однак, присутні також останки жінок та дітей.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сама стіна, на думку вчених, була повалена під час завоювання Ацтекської імперії іспанцями. Після закінчення розкопок та дослідження цього об'єкту мексиканці планують відкрити стіну для огляду.