Болгарія відправила війська на кордон з Грецією, щоб не дозволити нелегальним мігрантам потрапляти на її територію через спільну ділянку кордону.

Про це повідомляє німецьке видання DW.

"Збройні сили посилять прикордонний контроль разом з прикордонною поліцією", - зазначило міністерство оборони у Софії в п'ятницю,.

Цей крок робиться в рамках цілої низки заходів, що в даний час розробляється спільно з міністерство внутрішніх справ.

"Поки не спостерігається значного збільшення припливу біженців, але я обговорюю з прем'єр-міністром країни Бойко Борисовим можливі профілактичні заходи", - повідомила міністр внутрішніх справ Болгарії Рум'яна Бичванова.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Македонія напередодні оголосила режим надзвичайної ситуації і практично закрила кордон з Грецією. Причиною цього стали прибуття щодня тисяч нелегальних мігрантів протягом багатьох тижнів на її територію. Вони мігрують в основному з території Сирії.

У Софії побоюються, що біженці можуть спробувати прорватися через грецько-болгарський кордон. Болгарія є членом Євросоюзу, але не входить до Шенгенської зони.

Читайте також: Македонці застосовують сльозогінний газ проти мігрантів

Більшість біженців досі перебиралися до Болгарії із Туреччини. Зараз на болгарсько-турецькій ділянці кордону споруджують прикордонне загородження довжиною 30 кілометрів. Її додатково охороняють тисячі поліцейських.

Раніше Німеччина оголосила, що може припинити дію Шенгенської угоди через наплив мігрантів.

Нагадаємо, в п'ятницю в Македонії відбулися зіткнення між поліцією і біженцями, які намагаються через територію країни потрапити в країни Євросоюзу.