Для того, щоб збільшити рівень інвестиційної привабливості України треба знизити податки. Вони мають бути нижчими ніж в країнах Євросоюзу.

Про це 21 серпня заявила заступник міністра фінансів України Олена Макеєва в інтерв'ю "5 каналу".

"Ми нарешті розуміємо, що потрібно для того, щоб країна була інвестиційно привабливою у порівнянні із найближчими європейськими країнами, взагалі – країнами світу, куди інвестори охоче вкладають свої гроші. І, зрозуміло, що податки відіграють ключову роль тут, тому що ми розуміємо, що вони повинні бути нижчі, ніж у європейських країнах", - зазначила вона.

Також, за її словами, правила повинні бути простішими, щоб "спонукати бізнес і надихати його йти в Україну й інвестувати гроші".

Читайте також: Уряд заморозив приватизацію найбільших об'єктів

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Макеєва додала, що в даний час держава більше орієнтується на внутрішнього інвестора.

"Ми би дуже хотіли, щоб наша податкова реформа спонукала бізнес виходити з тіні і сплачувати податки в Україні", - наголосила заступник міністра.

Нагадаємо, для впровадження податкових змін у Державній фіскальній службі з першого вересня нинішнього року працюватиме експерт з Міжнародного валютного фонду. Він надаватиме безперервну допомогу в питаннях реформування служби.