24 серпня в День Незалежності України всесвітньовідомого пісяючого хлопчика в Брюсселі вдягнуть у костюм українського козака.

Це буде одним із заходів, які організовують українська громада і дипломати в Брюсселі і Люксембурзі, йдеться у повідомленні Місії України при НАТО в Фейсбуці.

Як повідомляється, "церемонія переодягання всесвітньовідомої принади Брюсселя "Манекен Піс" в костюм українського козака" відбудеться 24 серпня об 11.00.

Традиція одягання "Пісяючого хлопчика" в різні костюми налічує понад 300 років і бере початок від курфюрста Баварії Максиміліана Еммануїла II, який у 1698 році подарував перше вбрання для статуї. Далі традицію продовжив король Франції Людовик XV, передавши Брюсселю костюм із золотої парчі.

Читайте також: Кримчанам заборонили відзначати День Незалежності України

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На сьогоднішній день скульптура вже має до однієї тисячі костюмів, наданих представниками різних народів. Мерія Брюсселя перевдягає скульптуру, підкреслюючи таким чином важливість тої чи іншої події.

Українці вперше долучилися до традиції в 2007 році, коли Європейська асоціація українців подарувала Брюсселю костюм українського козачка.