На провідних біржах світу, зокрема й на Волл-стріт, триває різке падіння котирувань.

Промисловий індекс Доу-Джонса знизився 21 серпня майже на 531 пункт (3,1%), інший важливий індекс S&P500 – на 3,2%, повідомляє Радіо Свобода.

Це найгірший результат добових підсумків торгів за всю історію Нью-Йоркської фондової біржі. Попередній історичний пік фіксувався у травні, відтоді індекс Доу-Джонса знизився на 10 з лишком відсотків.

Саме песимістичні прогнози щодо майбутніх прибутків на тлі значного уповільнення економіки Китаю є причиною такого падіння.

Спостерігачів говорять, що біржу охопила паніка, тому будь-які новини учасники сприймають за негатив. Аналітики не виключають, що тренд збережеться найближчим часом.

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Україна побила світовий рекорд з падіння економіки

Найбільше зниження котирувань протягом однієї торгової сесії сталося 19 жовтня 1987 року, коли індекс Доу-Джонса втратив 508 пунктів (22%). Втім аналітики досі не можуть логічно пояснити причини того грандіозного обвалу.