В українській армії збільшиться число контрактників, але мобілізація буде збережена.

Про заявив у Чугуєві президент України Петро Порошенко, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми будемо збільшувати контрактну складову у формуванні українського війська, і, в першу чергу, йдеться про ті підрозділи, які нестимуть службу в зонах підвищеного ризику, неподалік кордону з Росією, там, де це потребує спеціальних знань... Але в найближчій перспективі призов і мобілізація будуть збережені", – сказав Порошенко.

Водночас він наголосив на тому, що прагне до збільшення у війську кількості професійних військових.

"Сьогодні в армії вже на найбільш відповідальних напрямках є 60 тисяч солдат-контрактників і 45 тисяч офіцерів. 105 тисяч – це вже сьогодні кістяк ЗСУ. Але жодна з сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на всі 100%", – відзначив Порошенко.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

Читайте також: Армія прийме на озброєння 18 зразків зброї та військової техніки

Також на своїй сторінці у Twitter Петро Порошенко повідомив, що у поточному році бюджет Збройних Сил буде рекордним, близько 45 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Порошенко 22 серпня перебуває з робочою поїздкою в Харківській області.