Редактора агентства Bloomberg Кріса Велліса, який 15 років займався фінансовими новинами, відправили у відставку через порушення термінів публікації матеріалів Федеральної резервної системи, отриманих під ембарго.

Про це пише The New York Post.

Мова йде про протоколи засідання Федерального комітету з відкритих ринків, який ФРС зазвичай публікує в 14:00 за місцевим часом по середах.

Як повідомляє Business Insider, 19 серпня Bloomberg, який отримав, як і інші американські агентства, матеріали під ембарго, випустило першу "блискавку" на 14 хвилин раніше, ніж ФРС вивісила протокол на офіційному сайті.

Передчасний вихід матеріалу обвалив ціни на держоблігації США і зробив помітний вплив на ринок акцій і курс долара.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Читайте також: "Світові ринки вступають в тривалий період низьких цін на нафту" - експерт

За даними джерел The New York Post, звільнення Велліса істотно підірвало моральний стан у вашингтонському бюро Bloomberg.

Раніше на цьому тижні стало відомо, що на початку вересня Bloomberg звільнить близько 100 редакторів, більшість з яких займаються політикою і роботою держорганів з офісів в Нью-Йорку і Вашингтоні. Всього, за даними газети, в Bloomberg працюють близько 2400 журналістів по всьому світу.