В одному з перукарських салонів в Сімферополі працівникам-татарам заборонили говорити рідною мовою і здійснювати намаз під загрозою звільнення.

Директор салону на Куйбишевському ринку Наталія Радостина зробила працівникові Рустамові Сеітову догану за спілкування татарською мовою і поставила ультиматум: або він говорить на зрозумілій мові, або жоден кримський татарин у неї працювати не буде.

Читайте також: Окупанти розбирають аеродром в Керчі (фото)

Чоловік записав розмову з директором на диктофон.

"З 18-ти троє говорять своєю мовою. Будь ласка, говоріть між собою на вулиці. А тут говорите так, щоб всі розуміли", - заявила Радостина.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

При цьому чоловік зазначив, що пропрацював у перукарні шість років. За весь цей час подібних конфліктів не виникало.

"Із учорашнього дня я сам не свій. Мене просто, значить, утиснули через те, що я кримський татарин, що говорю кримськотатарською мовою", - сказав перукар.

Крім цього, працюючим в салоні кримським татарам заборонили здійснювати намаз на робочому місці.

"Це не мечеть", - заявила директор.

Рустам Сеітов подав скаргу про обмеження його прав в контактну групу із захисту прав людини. Але директор салону від висунутих вимог відмовлятися не має наміру, йдеться в сюжеті телеканалу ATR.