Диверсійно-розвідувальна група бойовиків здійснила спробу прорвати лінію оборони на Луганщині. Про це сказав речник Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, пише УНІАН.

"Ворог проявляє активність на заході Луганської області. Так, в районі Бахмутської траси бандформування обстріляли з протитанкових гранатометів і мінометів українські оборонні рубежі поблизу Новотошківського. Неспокійно було в Золотому. Ворожий обстріл з гранатометів розпочався опівдні і тривав до пізнього вечора. Тоді ж диверсійно-розвідувальна група противника здійснила спробу прорвати лінію оборони в тому районі. Після бойового зіткнення ворог змушений був відступити. Протягом доби поблизу Золотого ворог застосовував міномети, артилерію калібру 122 мм та переносні реактивні установки "Град Партизан", - розповів спікер.

За словами Мотузяника, бойовики неодноразово обстріляли з мінометів і артилерії позиції українських військових поблизу Попасної, а також Троїцького.

Читайте також: Російський вертоліт був помічений на адмінкордоні з Кримом

На Донецькому напрямку, за його словами, на схід від Світлодарського водосховища ворог провів ряд збройних провокацій після опівночі, і більше активності в цьому районі не виявляв. Кілька фактів порушення перемир'я було зафіксовано поблизу селища Зайцеве. У передмістях Горлівки вночі було відносно спокійно.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Мотузяник зазначив, що на Маріупольському напрямку ситуація залишається надзвичайно складною.

Нагадаємо, впродовж минулої доби в зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув, проте було поранено 8 бійців.