Служба безпеки України затримала трьох диверсантів у Харкові.

Про це сказано в повідомленні прес-служби відомства.

"СБУ провела багатоходову спецоперацію з припинення діяльності диверсійної групи, що координувалася і фінансувалася ватажком терористичної організації "Оплот" Євгеном Жиліним", - сказано в повідомленні.

Відповідно до нього, групу було створено у квітні одним з керівників терористичного угруповання "Донецька народна республіка" по кличці "Танк", а згодом передано Жиліну.

До її складу входили троє раніше судимих харків'ян, які готували теракти і збирали розвідувальну інформацію про підрозділи антитерористичної операції.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Члени диверсійної групи регулярно виїжджали в Бєлгород (Росія), де звітували представникам російських спецслужб і Жиліну, який перераховував гроші на їхні банківські рахунки.

Читайте також: На Миколаївщині затримали російських пропагандистів-провокаторів (фото, відео)

Для безпосередньої координації "Танк" направив у Харків терористку на прізвисько "Ліса" - з кінця 2014 року вона брала безпосередню участь у бойових діях на Донбасі проти Збройних сил.

Під час обшуків у місцях проживання диверсантів і обладнаних ними схованок вилучено гранатомет РПГ-18 "Муха", саморобні вибухові пристрої, гранати різних модифікацій та інше.

Затриманим повідомлено про підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) і 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, раніше СБУ вилучила в Харківській області зброю в членів терористичної організації "Харківські партизани".