У суботу, 22 серпня, з півночі і до 18 годин, ситуація в зоні АТО залишалася стабільною. Бойовики провокували українських військових на зустрічний вогонь, використовуючи при обстрілі переважно стрілецьку зброю. Найбільш напружена ситуація як і раніше залишається в районі Донецька.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Згідно з повідомленням, близько першої години ночі бойовики з 120-міліметрових мінометів стріляли по позиціях сил АТО в Кам'янці, а при обстрілі позицій Збройних сил в Авдіївці застосовувалася 122-міліметрова артилерія.

Майже в 6:00 бойовики з озброєння бойової машини піхоти та стрілецької зброї обстрілювали Опитне, а в 13:15 під мінометний вогонь потрапили позиції військових в Красногорівці.

О 00:30 з боку Привітного бойовики били з 152-міліметрової артилерії по оборонним рубежів українських військових у Щастя.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

На артемівському напрямку, з 06:00 до 18:00 бойовики 5 разів обстрілювали з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї селище Луганське.

Читайте також: Тука виступив за введення воєнного стану на Донбасі

Поблизу Маріуполя майже в 6:00 бойовики з 120-міліметрових мінометів обстріляли позиції військових в Широкиному.

Повідомляється, що Збройні сили, дотримуючись мінських домовленостей, відкривали вогонь тільки у випадках прямої загрози життю військовослужбовців і тільки з озброєння, калібр якого не перевищує 100 міліметрів.

Нагадаємо, впродовж минулої доби в зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув, проте було поранено 8 бійців.