Канадські вчені висунули нову неймовірну версію вимирання мамонтів. Вони з'ясували, що вони не вимерли, а їх вбив невідомий науці вірус. Вчені наголошують, що він вражав нервову систему тварин.

Вірус також є небезпечним для людини.

Група канадських учених провела дослідження знайдених на Алясці решток мамонта за допомогою унікального обладнання та новітніх технологій. Раніше існувала теорія, що мамонти вимерли через різке похолодання на Землі. Проте зараз цю теорія ставлять під сумнів. В рештках тварин фахівці виявили вірус, який до теперішнього часу повністю не вивчений.

Читайте також: Вчені дали надію на воскресіння мамонтів

Дослідники припускають, що цей вірус вражає нервову систему, в результаті чого тварина ставала паралізованою і у неї відмовляли кінцівки. Мамонти не могли знайти собі їжу та вмирали від голоду, а вірус засинав. Найближчим часом вчені обіцяють з'ясувати природу загадкового вірусу тому, що на сьогоднішній день про нього нічого не відомо. Одне зрозуміло стовідсотково, що для людини він також становить небезпеку.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

При цьому фахівці підкреслюють, що вимирання мамонтів від зараження вірусом є лише теорією. Для її обґрунтування необхідно буде ще багато часу і досліджень.