Вчора вперше в історії Саудівської Аравії жінкам дали право голосувати на виборах.

Як повідомляє СNN, жінки вже зможуть віддати свій голос за кандидата на виборах, які проведуть в грудні 2015 року.

У законі сказано, що жінкам дали право брати участь тільки у виборах на муніципальному рівні.

Вчора також пройшла реєстрація на майбутнє волевиявлення. На сайті уряду Саудівської Аравії 22 серпня отримали реєстрацію перші жінки, які проголосують.

Правозахисна організація Human Rights Watch позитивно відзначила таку реформу. Проте цей крок оцінили, як недостатній для повної інтеграції жінок в суспільне життя країни.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Україна випередила Росію і Вірменію за кількістю жінок

Нагадаємо, що до списку країн з обмеженням виборчих прав для жінок входять Бруней, Ліван, Об'єднані Арабські Емірати, Ватикан.

У Брунеї проводять тільки місцеві вибори, на яких голосувати мають право тільки чоловіки. У Лівані жінки для виборів повинні надати свідоцтво про освіту.

У Об'єднаних Арабських Еміратах, право голосу обмежили для жінок і чоловіків. У Ватикані - теократична монархія, тому жінки не володіють правом вибору.