Сьогодні вночі у німецькому місті Хайденау, неподалік від Дрездену, знову почались сутички між протестувальниками та поліцією. Мешканці зібрались на демонстрацію проти прийому біженців у країні.

Близько 150 правих активістів зібралися із протестом біля торговельного центру, в якому поселили тимчасових мігрантів. Вони кидали у правоохоронців каміння, пляшки та петарди. У відповідь поліцейські були вимушені застосовувати силу.

"Це неприпустима поведінка для нашою країни. Я обіцяю, що уряд застосує максимально жорстку позицію проти подібних дій у рамках закону", - заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag.

Під час акцій до місця прибули ще 150 прихильників лівих організацій, які підтримують прийом біженців. Конфлікту між двома протилежними сторонами вдалося уникнути. Поліція створила кордон між ними.

Читайте також: В Македонію прорвалися тисячі мігрантів

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Нагадаємо, вчора також були заворушення біля цього ж торговельного центру перед самим приїздом автобусу з біженцями. Тоді поліція також розігнала правих активістів, застосувавши сльозогінний газ.

19 серпня Томас де Мезьєр повідомив, що цього року до країни прибуде близько 800 тисяч біженців з різних країн. Це найбільший наплив переселенців за всю історію Німеччини.