Малайзія направила Нідерландам відгук на доповідь голландської слідчої групи про катастрофу літака Boeing на сході України.

Про це повідомляє агентство Bernama з посиланням на міністра транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лая.

За словами міністра, відгук був направлений об'єднаній слідчій групі, яка займається розслідуванням причин катастрофи. При цьому конкретних дат і змісту доповіді Ліоу не назвав.

"Не в моїй компетенції відкривати зміст доповіді, тому що він ще не завершений", - заявив міністр. Ліоу зазначив, що Нідерланди обіцяли опублікувати доповідь про результати розслідування в жовтні і "головне, що в доповіді повинна бути вказана справжня причина катастрофи".

"У попередній доповіді згадувалося про те, що MH17 збив об'єкт "високої енергії", ми хочемо розібратися в цьому. Я сподіваюся, що звіт допоможе в цьому", - сказав він.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: На Донеччині знайшли уламки ракети, яка збила Боїнг-777

Раніше повідомлялося, що голландська влада завершила звіт про розслідування авіакатастрофи MH17 і передала його Малайзії, щоб забезпечити зворотний зв'язок з цього питання.

Нагадаємо, Малайзія ініціювала голосування Радбезу ООН по резолюції про заснування міжнародного трибуналу, який би розслідував аварію Boeing під Донецьком. Однак правом вето скористалася Росія, і Радбез не зміг ухвалити резолюцію.

Після цього "план Б" Boeing запустив Київ. Малайзія, Нідерланди, Австралія, Бельгія та Україна почали обговорювати три основних альтернативних варіанти створення міжнародного трибуналу.

16 серпня Малайзія анонсувала "план Б" з розслідування падіння Boeing MH17.