На територіях Сирії та Іраку загинули близько ста вихідців із Німеччини, які воювали за "Ісламську державу". Про це повідомив міністр МВС Німеччини Томас де Мезьєр в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

За його словами, із 2012 року до терористів ІДІЛ приєдналися близько 700 громадян Німеччини. Приблизно третина з них повернулась на батьківщину.

Міністр додав, що уряд країни активно протидіє джихадистам у Німеччині. Країна запобігає виїзди своїх мешканців до конфліктних регіонів, а також проводить перевірки серед населення щодо виявлення радикальних поглядів.

Де Мезьєр розповів про існування приблизно 600 кримінальних справ у країні проти 800 громадян, яких підозрюють у чиненні радикальних ісламістських дій.

Читайте також: Жінкам Саудівської Аравії уперше дозволили голосувати на виборах

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Нещодавно представники "Ісламської держави" вперше продемонстрували відеопогрозу на німецькій мові. У зверненні до канцлера Ангели Меркель вони погрожували через активну позицію Німеччини проти ІДІЛ.