Законопроект про Державний прапор та присягу на вірність Україні буде внесений до Верховної Ради.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час церемонії урочистого підняття Державного прапора України у Львові.

"Цей закон передбачає повагу до національного символу держави, визначає, що в кожній державній установі, в кожній школі, в кожній лікарні й на кожному подвір'ї повинен майоріти український Державний прапор. Цей прапор є ознакою нашої єдності, нашої незалежності, віри в наше майбутнє", – наголосив прем'єр.

Частиною закону про державний прапор України має бути введення присяги на вірність Україні.

"Кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат парламенту складає присягу на вірність українській державі – присягу не тільки словами, а серцем і духом, присягу країні, яка бореться й перемагає, країні, яка незламна" – цитує Яценюка урядова прес-служба.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще

Читайте також: 95% українців пишаються своїм прапором – Порошенко

Арсеній Яценюк наголосив, що національний прапор української держави "безпосередньо пов'язаний зі Львовом", адже 1988 року один із учасників Товариства Лева першим підняв нинішній Державний прапор країни.

"Наш державний прапор і наша незалежність – це нерозривні поняття. Під цим прапором зараз воюють наші вояки проти російської військової агресії. Україна будує своє майбутнє, своє європейське майбутнє під нашим українським стягом", – сказав Арсеній Яценюк.

Нагадаємо, 23 серпня Україна святкує День Державного прапора.