Військові країн-членів Організації Договору про колективну безпеку, в якій провідну роль відіграє Росія, розпочали навчання.

Вони триватимуть шість днів і дислокуються неподалік кордонів члена НАТО Естонії, повідомляє Радіо Свобода.

Головною їх метою командувач навчань "Співпраця-2015", російський генерал Володимир Шаманов назвав відпрацювання "локалізації збройного конфлікту і ліквідації незаконних збройних формувань у східноєвропейському регіоні". Напередодні представники ОДКБ заявляли, що їхня тема "ґрунтується на вигаданій військово-політичній ситуації і не має стосунку до реальних подій".

Навчання проходять у Псковській області, в них беруть участь близько двох тисяч військових із усіх шести країн, серед яких Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизстан й Таджикистан. Також до навчань залучені близько 200 одиниць наземної техніки, близько 40 літаків і вертольотів.

Читайте також: У вересні Україну відвідає Генсек НАТО

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадаємо, Організація Договору про колективну безпеку була створена 2002 року на базі договору "Ташкентський пакт", який спершу мав дев'ять учасників, але три країни – Азербайджан, Грузія й Узбекистан – уже 1999-го вийшли з нього