"Чого Україна чекала від Майдану? Мені іноді здається, що головна проблема українців полягає в тому, що ми не можемо визначитися, яку державу ми хочемо побудувати, куди ми йдемо. Quo Vadis?" - заявив лідер гурту "Океан Ельзи"

Про це він написав у своїй колонці для "Нового времени".

"Ми поки не дали собі відповіді на це питання. Я маю на увазі не ЄС або Єдиний економічний простір, питання набагато ширше. Куди рухається наше суспільство? Ми хочемо побудувати державу, де головними цінностями будуть свобода і гідність, або для нас важливіше стабільність і безпека? Які цінності ми сповідуємо? Ми - суспільство, засноване на принципах Біблії, суспільство, засноване на конфуціанських цінностях? Або суспільство, яке має свої власні цінності?" - продовжив він.

Читайте також: Не судіть і не судимі будете - Вакарчук про гастролі українців в Росії

"Ми так і не визначилися з відповіддю, а вона украй важливий. Адже саме вона визначить, чого ми прагнемо. Що ми готові терпіти, а що - ні", -, резюмував Вакарчук.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лідер "ОЕ" також зазначив, що після розгону Майдану він вийшов би захищати протестуючих, навіть якщо б вони були проросійськими активістами.

"Якби все було інакше, і демонстрація, яку розігнали, виступала проти євроінтеграції, я все одно вийшов би на Майдан. Якби прийшли поліцейські і побили безневинних хлопців і дівчаток, які виступали за зближення з Росією, палицями до крові під камери, я б вийшов точно так само. Я б стояв точно стільки ж. Бо справа не в тому, з ким ми будемо інтегруватися - справа у фундаментальних цінностях ", - сказав музикант.