Державний прапор України для всього світу є символом свободи, символом протистояння тиранії, агресії та несправедливості.

Про це заявив голова Одеської облдержадміністрації після церемонії підняття Державного прапора на площі перед будівлею ОДА. Пише Уніан.

"Я разом з цим прапором боровся багато років, починаючи ще з Помаранчевої революції. Зараз цей прапор для всього світу – символ свободи, символ протистояння тиранії, агресії та несправедливості. І також цей прапор – символ багатонаціональної, багатоетнічної України, де є, звичайно, один народ України, але він складається з багатьох етнічних груп і людей з різними релігіями, людей, що розмовляють різними мовами, але які, тим не менше, однаково відстоюють незалежність і б'ються за своє майбутнє", - сказав Саакашвілі.

Читайте також: Саакашвілі демонтував ще один паркан в Одесі (фото)

Голова ОДА впевнений, що немає альтернативи тому, що "у нас є одна державна мова – українська". Разом з тим, за його словами, "є дуже багато різних представників цієї багатонаціональності. Це ціла веселка, палітра, це те, що не тільки не послаблює, навпаки, це нас посилює". "У тому й сила України, що вона настільки може приймати всіх, всиновлювати, удочеряти, і ставити на службу майбутнього прогресу і світу", - додав керівник Одеської області.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Крім того, в Одесі відбулася урочиста церемонія підняття державного прапора біля будівлі мерії на Думській площі, а також на кораблях ВМС, що базуються у місті.

У заходах також взяли участь мер Одеси Геннадій Труханов, голова облради Михайло Шмушкович, командувач ВМС ЗСУ Сергій Гайдук, представники депутатських корпусів області та міста, Південного оперативного командування, громадськості, ветеранських організацій.