Однією з найкрасивіших акцій святкування Дня Державного прапора України стала традиція підняття в Одесі величезного прапора над знаменитими Потьомкінськими сходами. При цьому з кожним роком прапор стає більше на один метр, а його довжина символізує вік незалежної України.

Акція відбулася в рамках Вишиванкового фестивалю, який щорічно проходить на Приморському бульварі.

Цього року довжина прапора склала 24 метри. Величезний прапор над Потьомкінськими сходами розгорнули волонтери фестивалю під музичний супровід оркестру Військово-Морських Сил України.

Традиція розгортати великий прапор на Потьомкінських сходах народилася в перший рік проведення Вишиванковий фестивалю, в 2009 році.

Також сьогодні на заході проходить справжнє українське весілля з народними обрядами. В основі святкування лежать весільні традиції Одеської та Київської областей. Наречена - родом з Луганської області - колись була волонтером на фестивалі, а її обранець - киянин. Цікаво, що дівчина сама вишивала святкову сорочку для майбутнього чоловіка.

Популярні новини зараз
Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: Візьми прапор за кордон - селфі з національним символом України (фото)

Свято триватиме до 24 серпня. У програмі фестивалю: вишиванковий ланцюг, парад та конкурс патріотичних авто, виставка-ярмарок народних майстрів і багато іншого.