Сьогодні, 23 серпня, у Кіровограді активісти місцевого "Правого сектору" за підтримки бійців запасного батальйону ДУК та місцевої Самооборони провели шипування дерев в районі Новомиколаївки - "Гаю десантників". Таким чином активісти намагаються вберегти дерева від вирубки і привернути увагу громадськості до незаконного будівництва в зеленій зоні міста, пише Златопіль.

Сьогодні, близько 11-00, кількадесятків активістів провели процес шипування усіх дерев, які знаходяться поблизу будівельного котловану на Новомиколаївці. Усі шиповані дерева позначили буквою "Ш".

Читайте також: Бійці "Правого сектору" служитимуть в СБУ

Як розповів ініціатор створення в Кіровограді запасного батальйону ДУК і один із ініціаторів екоакції, головна мета такого заходу - не лише захистити дерева від спилювання, а й нагадати, що в Кіровограді існують серйозні проблеми із незаконним будівництвом у парковій зоні.

Нагадуємо, що шипування - це один з масових напрямків екотажу, який полягає в забиванні цвяхів розміром 15 см в дерева з метою поломки бензопил, що захищає дерева від спилювання, і приведення деревини в непридатність для її використання в деревообробній промисловості.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще