Використання коштів під час ремонтних робіт на автодорозі Н-09 Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів перевірить австрійська компанія.

Як повідомляє ZIK, таку інформацію підтвердил міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час моніторингу ремонтних робіт на вулиці Зеленій у Львові.

Під час цього був присутній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Зі Світовим банком ми запустимо тендер з вибору компаній, які будуть на загальнонаціональному рівні робити незалежну оцінку. Світовий банк погодився допомогти нам профінансувати ці роботи на 12 місяців", – зазначив міністр.

Глава уряду повідомив, що завдяки державним тендерам вдалось здешевити вартість доріг.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Виявляється, якщо проводити прозорі тендери, тоді зразу за дивним збігом обставин вартість одного кілометра сильно дешевшає. Декілька років тому, одинкілометр дороги коштував п'ять мільйонів гривень. І зараз так само – тих самих п'ять мільйонів гривень, хоча курс дещо інший", – зазначив прем'єр-міністр.

Начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Юрій Лазаренко повідомив, що роботи на цій трасі планують закінчити до 1 жовтня.

Читайте також: В аварії на київській Оболоні розбилось п'ять авто (фото)

Нагадаємо, що міжнародні експерти вже реалізували аналогічний пілотний проект з аналізу траси в Київській області.