Використання коштів під час ремонтних робіт на автодорозі Н-09 Мукачеве-Рахів-Богородчани-Івано-Франківськ-Рогатин-Бібрка-Львів перевірить австрійська компанія.

Як повідомляє ZIK, таку інформацію підтвердил міністр інфраструктури Андрій Пивоварський під час моніторингу ремонтних робіт на вулиці Зеленій у Львові.

Під час цього був присутній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Зі Світовим банком ми запустимо тендер з вибору компаній, які будуть на загальнонаціональному рівні робити незалежну оцінку. Світовий банк погодився допомогти нам профінансувати ці роботи на 12 місяців", – зазначив міністр.

Глава уряду повідомив, що завдяки державним тендерам вдалось здешевити вартість доріг.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Виявляється, якщо проводити прозорі тендери, тоді зразу за дивним збігом обставин вартість одного кілометра сильно дешевшає. Декілька років тому, одинкілометр дороги коштував п'ять мільйонів гривень. І зараз так само – тих самих п'ять мільйонів гривень, хоча курс дещо інший", – зазначив прем'єр-міністр.

Начальник Служби автомобільних доріг Львівщини Юрій Лазаренко повідомив, що роботи на цій трасі планують закінчити до 1 жовтня.

Читайте також: В аварії на київській Оболоні розбилось п'ять авто (фото)

Нагадаємо, що міжнародні експерти вже реалізували аналогічний пілотний проект з аналізу траси в Київській області.