Серед "нових українців" - 975 чоловік з Російської Федерації, з Молдови - 199 осіб, з Вірменії - 101 осіб, з Азербайджану - 100 чоловік.

Про це повідомили у Державній міграційній службі України.

"За шість місяців в 2015 році громадянство України в спрощеному порядку отримали 1921 обличчя", - розповіли в ГМС.

У той же час, у відомстві повідомили, що до громадянства України не може бути прийнята особа, яка вчинила злочин проти людства чи здійснювала геноцид. Зокрема це злочинці, які вчинили на території іншої держави діяння, які визнано законодавством України тяжким або особливо тяжким злочином.

Читайте також: "Самозрада": волонтер про ненадання Україною громадянства бійцям-іноземцям

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як повідомлялося раніше, четвертого серпня Президент України Петро Порошенко підписав указ про надання громадянства і вручив паспорти громадян України російському громадському діячеві Марії Гайдар і російському журналісту Володимиру Федорину.

Президент побажав новим громадянам України не втрачати зв'язки з Росією.

"Ваша незаангажована позиція, думка і інформація з України є альтернативою кремлівській", - зазначив президент.

Гайдар повідомила, що для неї громадянство України є дуже знаковим вибором.

"Я тут у важкий для України час для того, щоб розділити долю українського народу. У нас спільний ворог - авторитарний режим, який вбиває людей як у Росії, так і тут", - додала Гайдар.