Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики має намір ініціювати дострокове скасування імпортного збору.

Як повідомляє delo.ua, про це заявила голова комітету Ніна Южаніна.

"За імпортний збір будемо ініціювати скасування. У ці місяці, коли всі відпочивали, ми, нарешті, склали звернення до Президента з приводу підсумків комітетських слухань за імпортним збору, підкріпилися ще даними з Мінекономіки", - заявила Южаніна.

Політик уточнила, що для успішності прийняття такого рішення необхідна сильна підтримка з боку депутатів Верховної ради. При цьому, зазначає Южаніна, що не відома точна позиція Кабінету міністрів з цього питання.

"З боку уряду меседжі то з'являються, то зникають. То кажуть, що Мінекономіки надало достатньо аргументів для дострокової відміни, то ось Яценюк на колегії Мінфіну заявив, що ми скасуємо з 1 січня", - додала вона.

Читайте також: У Мінфіні збираються скасувати додатковий імпортний збір

Нагадаємо, що 16 лютого Кабінет міністрів України ввів в дію додаковий збір на імпорт в розмірі 5-10% на 12 місяців.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Замміністра фінансів Олена Макеєва заявила, що додатковий імпортний збір скасують з 1 січня 2016 року.